- 1 paczka sucharów bezcukrowych ( 225 g)
- 400 g Nutelli
- 1/2 l. śmietany kremówki 30%
- 2 galaretki cytrynowe (rozpuścić w 1 szklance wrzątku)
- 4 serki homogenizowane
- 2 galaretki wiśniowe (rozpuścić w 750 ml wrzątku)
- wiśnie drylowane
Sucharki zmielić lub bardzo dokładnie rozkruszyć. Słoik z Nutellą zanurzyć w gorącej wodzie tak aby czekolada zrobiła się płynna. Nutellę połączyć z sucharami i w ten sposób powstaje nam masa grylażowa , którą wykładamy na blaszkę , którą wcześniej wykładamy pergaminem.
Serek włożyć do miski. Do serka wlewamy cytrynową galaretkę ( może być gorąca) i miksujemy. Ubić śmitanę i połączyć z masą serkową. Tak powstały krem wylewamy na nasz grylaż. Na wierzch układamy wiśnie ( ilość według uznania). Wszystko zalewamy ściągającą się galaretką wiśniową i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc ( min 4 - 5 godzin).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz