Upiec biszopt z 4 jajek ( patrz "Niezawodny biszkopt mojej mamy")
Składniki:
- 1/2 litra śmietany kremówki 30%
- 1/2 kg serka homogenizowanego waniliowego ( ja używam serki Danio)
- 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/2 szklanki letniego mleka
- 3 galaretki malinowe
- swieże maliny (ilość wdg uznania)
Wykonanie masy:
Na sam początek rozpuszczamy 3 galaretki w litrze wrzącej wody i odstawiamy do ściągnięcia.
Ubić śmietanę. Następnie dodać do niej serki miksując na niskich obotach. Do tak powstałej masy wlać wcześniej przygotowaną żelatynę z mlekiem. Wykładamy masę na biszkopt, następnie maliny i galaretkę. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc lub min 3 - 4 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz