czwartek, 13 marca 2014

Czerwony Kapturek




Upiec biszopt z 4 jajek ( patrz "Niezawodny biszkopt mojej mamy")

Składniki:
  • 1/2 litra śmietany kremówki 30%
  • 1/2 kg serka homogenizowanego waniliowego ( ja używam serki Danio)
  •  2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/2 szklanki letniego mleka
  • 3 galaretki malinowe
  • swieże maliny (ilość wdg uznania)

Wykonanie masy:

Na sam początek rozpuszczamy 3 galaretki w litrze wrzącej wody i odstawiamy do ściągnięcia.
Ubić śmietanę. Następnie dodać do niej serki miksując na niskich obotach. Do tak powstałej masy wlać wcześniej przygotowaną żelatynę z mlekiem. Wykładamy masę na biszkopt, następnie maliny i galaretkę. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc lub min 3 - 4 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz