Jest to tak prosty przepis, że aż dziwnie mi go pisać :) Ale warto usmażyć bo pycha. Podaję przepis na 18 sztuk.
Usmażyć 18 naleśników (ciasto z 2 jajek, 2 szklanek mąki, 2 szklanek mleka, odrobina oleju i mąka do uzyskania odpowiedniej konsystencji - ja mąkę zawsze dodaję na oko).
Farsz:
- 1/2 kg pieczarek
- 400 gr startego żółtego sera
- 2 cebule
- pieprz i sól.
- 5 jajek wybełtanych z czubatą łyżeczką medium chilli
- bułka tarta wymieszana z 1 łyżeczką kurkumy
Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, usmażyć z dodatkiem szczypty soli i pieprzu białego. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach. Wszystkie składniki połączyć razem. Pieczarki i cebula muszą być zimne. Faszerujemy naleśniki. Zawijamy w rulonik i zawijamy boki do tyłu. Panierujemy w jajkach i bułce. Smażymy aż będą rumiane.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz