Do tego przepisu pieczemy "Niezawodny biszkopt mojej Mamy werję niską".
Masa:
- 1 litr śmietany kremówki 30 %
- 4 opakowania bitej śmietany Śnieżka
- 2 białe czekolady
- 3 paczki wiórek kokosowych + 1 paczka płatek migdałowych
Wykonanie:
Śmietanę kremówkę rozpuścić z białą czekoladą. Całkowicie wystudzoną masę ubijamy mikserem i stopniowo dodajemy Śnieżki w proszku. Na koniec dosypujemy nasze wiórki i płatki przez chwilkę jeszcze miksując. Masa jest bardzo gęsta. Nakładamy ją na wcześniej upieczony biszkopt. Można posypać czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 3 godziny.
RADA:
Przed wyłożeniam masy na biszkopt warto jest go posmarować np. herbatą. Po zastosowaniu takiego "zabiegu" masa nie będzie nam się oddzielać od biszkoptu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz