środa, 12 marca 2014

Rafaello

     Do tego przepisu pieczemy "Niezawodny biszkopt mojej Mamy werję niską".


Masa:


  • 1 litr śmietany kremówki 30 %
  • 4 opakowania bitej śmietany Śnieżka
  • 2 białe czekolady
  • 3 paczki wiórek kokosowych + 1 paczka płatek migdałowych

Wykonanie:


     Śmietanę kremówkę rozpuścić z białą czekoladą. Całkowicie wystudzoną masę ubijamy mikserem i stopniowo dodajemy Śnieżki w proszku. Na koniec dosypujemy nasze wiórki i płatki przez chwilkę jeszcze miksując. Masa jest bardzo gęsta. Nakładamy ją na wcześniej upieczony biszkopt. Można posypać czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 3 godziny.


RADA:


     Przed wyłożeniam masy na biszkopt warto jest go posmarować  np. herbatą. Po zastosowaniu takiego "zabiegu" masa nie będzie nam się oddzielać od biszkoptu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz