- 8 paczuszek ciasteczek Petitki (80 ciastek)
- 2 budynie śmietankowe
- 1/2 litra mleka
- 4 łyżeczki cukru
- 1/2 litra słodkiej śmietany 30 %
- 2 małe śmietanfixy
- 1 puszka mleka skondensowanego ( gotować 3 - 4 godziny)
- kostka niesolonego masła
Ugotować budyń z mlekiem i cukrem. Następnie rozmiksować kostkę masła i do niego dodać ugotowany budyń. Spód blaszki wyłożyć ciastkami, następnie nałożyć na nie masę budyniową. Na masę ponownie kładziemy ciasteczka. Następnie masę z mleka skondensowanego. Na wierzch wykładamy ubitą wcześniej śmietanę kremówkę wymieszaną z śmietanfiksami. Można posypać czekoladą i wstawiamy do lodówki na min 3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz