czwartek, 13 marca 2014

Krówka bez pieczenia

Składniki:

  • 8 paczuszek ciasteczek Petitki (80 ciastek)
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1/2 litra mleka
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1/2 litra słodkiej śmietany 30 % 
  • 2 małe śmietanfixy
  • 1 puszka mleka skondensowanego ( gotować 3 - 4 godziny)
  • kostka niesolonego masła
Wykonanie:


     Ugotować budyń z mlekiem i cukrem. Następnie rozmiksować kostkę masła i do niego dodać ugotowany budyń. Spód blaszki wyłożyć ciastkami, następnie nałożyć na nie masę budyniową. Na masę ponownie kładziemy ciasteczka. Następnie masę z mleka skondensowanego. Na wierzch wykładamy  ubitą wcześniej śmietanę kremówkę wymieszaną z śmietanfiksami. Można posypać czekoladą i wstawiamy do lodówki na min 3 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz